Nabídka






Jak vybírat v turnaji vhodnou kategorii

Míla

17.1.2010

Různé

Přečteno: 4329


Někteří lidé přicházejí na naše turnaje poprvé a nevědí, jakou zvolit kategorii. Pokusíme se jim v tomto článku poradit.


Každý, kdo je registrovaný na část, bez ohledu na pořadí na žebříčku, musí hrát pouze kategorii Rekreant A – Elite. Výjimky jsou u žáků, kteří jsou posuzováni individuálně.

Většina hráčů, pokud nejsou opravdu úplní začátečníci, by měli vstupovat do našich turnajů přes kategorii Rekreant B – Optimum. Pokud zde neuspějí a skončí v soutěži útěchy, kde se také neprosadí, je vhodné, aby zkusili kategorii Rekreant C – Standard. Ta je určena pro ty, kteří se nejsopu schopni prosadit ani v soutěži útěchy kategorie Rekreant B – Optimum a nebo pro ty, kteří občas ze skupiny postoupí, ale nedostanou se nikdy dál, tedy vypadnou hned v 1. kole následné vyřazovací soutěže.

Ti, kdo vyhrají turnaj v soutěži Rekreant B – Optimum, by měli vyzkoušet hrát i kategorii Rekreant A – Elite. Není třeba se jí bát, protože v ní hrají i hráči, kteří nepostupují ze skupiny v kategoeii Rekreant B – Optimum, ale chodí se sem prostě učit a zahrát si s lepšími hráč. Neexistuje žádné pravdilo, které by zakazovalo slabšímu hráči, hrát vyšší kategorii. Naopak vyzkoušení druhé kategorie je cenově zvýhodněno polovičním startovným do druhé kategorie v turnaji.

Pokud startuje silný hráč v slabší soutěži, nezahraje si zde pořádně a demotivuje hráče této soutěže. Např. v posledním turnaji se v kategorii Rekreant C – Standard dostal pouze jeden z nasazených hráčů do čtvrtfinále, ostatní skončili v osmifinále.

Sdílet na Facebooku



Zpět


Provozuje TJ Stolní tenis Praha z.s.
Vytvořil MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008 - 2015
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je středa
24.04.2024

Rezervujte zde

Petr Barcal - realitní makléř

Na provoz tohoto sportoviště přispévá hl. m. Praha