Nabídka






Rok herny v Karlíně

Míla

1.1.2010

Různé

Přečteno: 4306


Zítra to bude přesně rok, co jsme podepsali nájemní smlouvu na první rok činnosti naší herny stolního tenisu pro veřejnost.


Začátkem roku bývá zvykem bilancovat. Naše Centrum zábavy za sebou má první rok činnosti. Rok, který byl perný a byl ve znamení přežívání. Nebýt práce několika málo dobrovolníků, herna by zde nebyla. Za její existencí jsou stovky dobrovolnicky, tedy zadarmo odpracovaných, hodin. Loni nebylo po většinu roku ani na odměnu za práci v recepci ve výši 100,-- Kč/hod na fakturu, tedy v tzv. superhrubé mzdě. To odpovídá zhruba 75,-- Kč/hod hrubé mzdy. Při tom v pracovním dni byla zakalkulována pouze otvírací doba, takže bylo potřeba být v herně o něco dříve a potom po návštěvnících udělat obchůzku, pozavírat okna, pozhasínat světla a spočítat tržbu. Takže každý den minimálně ještě jedna hodina zdarma navíc.

Od podzimu se situace zlepšila a řekněme, že herna jich je schopná v průměru z 50% odměnu za práci v recepci platit (tedy 50,-- Kč/hod superhrubé mzdy, což vyjde na 25,-- Kč/hod hrubé mzdy po odpočtu minimálních záloh na zdravotní a sociální pojištění).

Tolik bilancování uplynulého roku. A teď přání do roku nového. Velkým přáním je, aby byli návštěvníci ohleduplnější a více si vážili dobrovolnické práce. Nemyslím tím slovně, že by o tom mluvili, ale skutky. Např. aby pochopili, že šlupky od banánů nepatří na zem na koberec, ale do koše. Že PET láhev naptří nedopitá na zem do uličky, ale ideální stav by byl ji vylít, sešlápnout a dát do pytle nas PET lahve – pokud možno ne do doto, který je už zcela zaplněný daný stranou, kde čká na odvoz, ale do prázdného naproti recepci. Aby návštěvníci pochopili, že návleky jsou sice tzv. na jendo použití, ale není to myšleno doslovně a 3 až 5 použití by měly vydržet. K tomu by ale bylo třeba, aby je návštěvníci z nohou svlékali a servávali. Pár návleků sice stojí 2,-- Kč, což je zdánlivě málo, ale pro hernu, která je stále v mínusu, to znamená zvýšení mínusu. Dále bychom si přáli, aby zejména návštěvníci mužské šatny pochopili, že jde o šatnu a ne smetiště.

Těch přání by byly desátky a nad některými byste asi kroutili hlavou, jak je to možné. Neměl jsem sílu je zdokumentovat s fotoaparátem v ruce. Byla by to jistě zajímavá, ale bohužel dosti otřesná podívaná. Část věcí se budeme snažit řešit jinak. Plánujeme např. odstranění koberce ze schodů, protože vysávat schody je opravdu chuťovka a nějak se nám na to dobrovolníci nehrnou. Záměrem je dotáhnout tzv. špinavou zónu až k recepci a následně do šatny. Čistá zóna by výhledově měla začínat v předsálí. Kdo se půjde jenom informovat do recepce nebo si koupit míčky, pálku či jinou sportovní potřebu, nemusel by se potom přezouvat, ani si brát návleky. I na sundání koberce ze schodů, předsíňky a části předsálí hledáme šikovné dobrovolníky. Najdou se?

Přejeme všem, hodně zdraví a životního i sportovního štěstí, ať nám to vesele pinká :)))

Sdílet na Facebooku



Zpět


Provozuje TJ Stolní tenis Praha z.s.
Vytvořil MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008 - 2015
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je úterý
23.04.2024

Rezervujte zde

Petr Barcal - realitní makléř

Na provoz tohoto sportoviště přispévá hl. m. Praha