Nabídka






Dnes skončil první turnus tréninkového soustředění žáků

Míla

18.8.2017

Reportáže

Přečteno: 2445


Oddíl mládeže TTC Praha pořádá o letních prázdninách dva turnusy tréninkového soustředění stolního tenisu. Ten první skončil právě dnes, na druhém, který bude poslední týden v srpnu, jsou ještě volná místa.


V pondělí 14. 8. 2017 začalo týdenní tréninkové soustředění pořádané oddílem mládeže TTC Praha. Trénovalo se od pondělí do pátku vždy od 10 do 12 hodin a odpoledne vždy od 15 do 17 hodin.

 

První trénink byl zaměřen na forhendový drajv a trénink podání. V odpoledním tréninku jsme s evěnovali bekhendovému drajvu a opět podání. Na konci každého tréninku byla soutěžní hra Žumpa. Matyáš, který byl z hráčů nejslabší měl klouzavý handicap 3 (na začátku vedl 3:0, pokud prohrál, handicap semu o 1 zvýšil, pokud vyhrál, tak se mu o 1 snížil. Vítězem obou Žump se stal Lukáš, druhý skončil Matyáš a třetí byl Šimon.

 

Od úterý byl k dispozici i tréninkový robot. Na něm se trénoval bekhendový drajv. Zbylí dva hráči trénovali drajvy po lajnách a podání. Na dopolední trénink přibyl ještě jeden hráč Adam. Ten už ale odpoledne netrénoval. Žumpu na konci tréninku vyhrál Matyáš, před Šimonem, Lukášem a Adamem (ten měl ještě větší handicap než Matyáš).

 

V odpoledním tréninku mimo hry základních úderů a tréninku na robotu přibyla i soutěž, která probíhá v naší přípravce. Z ní byly vybrány disciplíny – hledání čísel, házení míčky, žonglování (jednoduchí s 2 míčky), pinkání míčkem, turnaj na ministole a házení UFO talíři. Vítězem této soutěže se stal Šimon, před Lukášem a Matyášem. Hodnocena bylo i pravidelné cvičení STP, v kterém zaostával Lukáš. Do Žumpy na konci tréninku nastupoval Matyáš už s nižším handicapem, protože poslední Žumpu vyhrál. V této Žumpě vyhrál Šimon, před Matyášem a Lukášem.

 

Středa byla oddychovějším dnem. Dopoledne jsem ještě trénovali kombinace a spojením drajvů do kříže a dravů po lajnách jsem trénovali tzv. Psaníčko. Obdobný trénink byl i na robotu. Trénink byl zakončem Žumpúou, která byla na body (turnajovým systémem po setech) a která skončila nerozhodně.

 

Odpolední trénink jsme ve středu začali pozvolně. Polovina tréninku se věnovala teorii a to zejména pravidlům stolního tenisu, teroii podáíní a jeho příjmu a také taktice. Druhá polovina se věnovala lehkému procvičování podání a příjmu a následovala Žumpa, kterou vyhrál Lukáš před Šimonem a Matyášem, kterému se pro příští trénink vrátil handicap na původní hodnotu.

 

Ve čtvrtek jsme v dopoledním tréninku trénovali opět naplno. Došlo na trénink forhendového topspinu a bloku a na programu byla i STP soutěž. Ta měla čtyři disciplíny – skok přes švihadlo (součet dvou nejlepších pokusů ze tří): 1. Matěj 313, 2. Šimon 241, 3. Lukáš 230. Druhou disciplínou bylo cvičení na atletickém žebříku. Jedinou chybzu udělal Šimion, což ho odsunulo na druhé místo a o prvneství se podělili Lukáš a Matyáš. Třetí disciplínou byl slalom cvalem bokem mezi ohrádkami na čas. Pořadí: 1. Šimon 30,68 s, 2. Matěj 33,66 s, 3. Lukáš 35,00 s. Každý měl dva pokusy a započítal se mu ten lepší. Poslední čtvrtou disciplínou bylo obíhání kuželů. Pořadí: 1. Šimon 44,22 s, 2. Matěj 47,22 s, 3. Lukáš 50,66 s. O vítězství sedělili Šimon s Matějem, druhý skončil Lukáš.

 

Na konci tréninku se hrála Žumpa opět turnajovým způsobem. Vyhrál Matyáš, před Lukášem a Šimonem.

 

Odpolední trénink byl zaměřený na topspin – zejména forhendový, podání a jeho příjem a na robotu se topspinovalo do čopu. Trénink byl opět zakončený Žumpou, kterou vyhrál Matyáš, před Šimonem a Lukášem.

 

V pátek, který byl závěrečným dnem, jsem se dopoledne věnovali ještě topspinu a zkoušeli jsem bekhendový topspin. Na robotu se trénoval blok ostrého topspinu. V závěrečné Žumpě měl Matyáš opět nižší handicap, vyhrál Šimon, před Matyášem a Lukášem. Lukáš, který určitě není slabší než kluci, prohrával bohužel psychikou.

 

Na závěrečném tréninku jsem tréínovali jednudchou kombinací s krátkým podáním do bekhendu, dlouhým pinkem do forhendu, topspinem do forhendu, blokem do bekhnednu a volným dohráním. Na robotu se trénoval forhendový drajv s nepravidelným rozptylem asi 40 cm.

 

Po STP cvičení následoval turnaj. V něm odpadl psychicky Lukáš, který ho nedohrál. Finále bylo Matyáš – Šimon 1:3(-7,5,-10,-9). Matyáš do nej nastupoval s handicapem 2, který se mu po prvním prohraném setu zvedl na 3. Když vyrovnal na 1:1, měl opět handicap 2 a v čtvrtém setu jej dokázal Šimon porazit i když měl Matyáš zpět handicap 3.

 

Celkově byly body v bodování velmi těsné: 1. Šimon a Matyáš 61, 2. Lukáš 57. S ohledem na vyrovnanost dostali všichni tři stejnou cenu. Zaměřil jsem se spíše na ústní hodnocení. Velmi se mi líbil přístup k tréninku a snaha se co nejvíce zlepšit u Matyáše. Ten se také zlepšil relativně nejvíce, protože na začátku byl nejslabší, teď už dokázal kluky potrápit. Snažil se i Šimon, i když občas polevoval. Lukáš bohužel spoléhal na svůj velký talent a vymlouval se na to, že je nejmladší. Jenže talent sám o sobě bez tréninkové píle nic neznamená. A Lukáš má šanci, když bude chtít, se dostat z kluků nejdále, protože začal s tréninkem včas. Vše ale záleží jenom na něm, jak se svým talentem naloží.

 

Od pondělí se v Centru stolního tenisu bude konat druhý turnus příměstského tábora zeměřeného na stolní tenis, který bude od pondělí do pátku. V dalším týdnu od 28. 8. 2017 proběhne druhý turnus tréninkového sosutředění stolního tenisu. Na příměstském táboře i soustředění jsou ještě volná místa. Máte-li zájem, kontaktujte trenéra Miloslava Fučka na čísle 603 451 965.

 

Fotografie ze soustředění najdete na http://www.centrumstolnihotenisu.cz/fotog.php?id=591.


Sdílet na Facebooku



Zpět


Provozuje TJ Stolní tenis Praha z.s.
Vytvořil MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008 - 2015
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024

Rezervujte zde

Petr Barcal - realitní makléř

Na provoz tohoto sportoviště přispévá hl. m. Praha