Nabídka






Pohled jedněch zákazníků a pohled náš

Míla

4.11.2014

Různé

Přečteno: 3580


Názory zákazníků jsou různé. Přes rezervační systém se občas dozvíme leccos. Na názory tam nejde bohužel reagovat a tak na jeden reagujeme aspoň prostředníctvím naší www stránky.


Jedni zákazníci do hodnocení napsali:

V centru jsme byly s kamarádkami poprvé hrát stolní tenis a bylo to také naposledy. V centru jsou přirážky snad na všechno, takže za 2 hodiny hry jsme zaplatily 40O,-- Kč. Také nás překvapila cedule v herně, že za likvidaci odpadu /lahve spod./ se platí 20,-- až 50,-- Kč dle množství. WC a sprchy jsou v špatném stavu a sprchy jsme raději ani nepoužily... V centru probíhají stavební práce, tak doufáme, že se vše změní k lepšímu. Centrum je na hezkém místě v Karlíně. Místnosti jsou prostorné a stoly kvalitní. Proto je škoda, že celkový dojem kazí stav sociálního zařízení a zbytečné přirážky. Myslím si, že by stálo za to, zamyslet se nad ceníkem a obsluhou. Platit za rezervaci po telefonu 50,-- Kč, likvidaci odpadu apod. se mi zdá vysoké a cena pak naskáče a je vysoká.

A jaká je reakce provozovatele herny TJ Stolní tenis Praha?

Nutno dodat, že tyto zákaznice si rezervovaly stolní tenis přes celkem přehledný rezervační systém. Vybraly si samostatný stůl v místnosati číslo 7, tedy priporitní rezervaci. V rezervačním systému s evám přímo při najetí myší nad rezervační políčko zobrazí i cena. Takže jsem docela uudiven tím, že se pozastavují nad cenou 200,-- Kč/hod. Při tom va hale byly volné i stoly rekreační, kde stojí hodina 150,-- Kč/hod. V tutéž dobu hrály v herně lidé, kteří na stůl číslo 7 pravidelně chodí hrát a jsou rádi, že jsou samostatné místnosti, kde mají své soukromí, za které si rádi připlatí. Tentokrát museli hrát na hale mezi ostatními, protože je ony zákaznice předběhly a stůl č. 7 si rezervovaly dříve.

Od stolu číslo 7 je pytel na plasty a koš vzdálen cca 3 m. Proto mě překvapuje zvláště od žen, které by měly být čistotnější, že jim je zjevně zatěžko odhodit odpadky do koše, kam patří a podivují se že zpoplatňujeme „prasata“, která stelou pod sebe. Nějak jim nedochází, že když tam bude před nima zákazník, který nahází papírky na zem a oni přijdou hned po něm, že ani kdyby tam byly uklízečka non stop, tak to nestihne uklidit, když se střídají bez přestávky. Navíc uklízečka non stop by stála zcela jiné peníze, než při týdenním úklidu.

Poplatek za rezervace po telefonu je opatřením, které má vést lidi k tomu, aby využívaly rezervační systém a nevolali třeba v 10 hodin dopoledne, kdy jsem v práci, za kterou mám peníze a která mě živý a bevytrhovali mě z ní telefonickou rezervací. Pro ty, kdo s internetem neumí, je vyhraženo obdobé pondělí, středa a čtvrtek od 15.00 do 15.15 hodin, kdy jsou telefonické rezervace zdarma. A na tuto dobu je rezervační poplatek 20,-- Kč. Pokud je někdo takový frajer, že hodlá rezervovat přeba na Štědrý večer nebo na Silvestra, tak je myslím vpořádku, když zaplatí 50,-- Kč.

Cena je adekvátní poloze. Ta se zákaznicím líbí, ale plati by chtěl, jako bychom byli někde na periférii Prahy. Jenže jim nedochází, že v centru Preahy, kousek u metra je podtstaně vyšší nájem, než třeba v okrajivých čtvrtích jako jsou třeba Klánovice, Uhříněves apod.

Naše herna je nyní provozována hlavně klubovým systémem. Hraje zde TTC Praha soutěže a obslkuha v recepci obsukluhuje za částku, která zbyde z tržby po zaplacení nájmu a a nezbytných služeb, jako je úklid 1x týdně, odvoz odpadu, telefony apod. Tato částka vychází v průměru kolem 2 až 3 tisíc korun na fakturu (tedy superhubá mzda, z které se teprve odečítá sociální a zdravotní pojištění). Těžko tedy očekávat, že za takovouto odměnu, bude recepční chodit po hale a sbírat po hráčích odpaky a bude nostop po celý dne na telefonu, aby dělal telefonické rezervace, kdykoli si zákazník vzpomene. Při takovéto výši odměny se není asi moc co divit, že je v herně vždy pouze jeden pracovník, takže pokud trénuje mládež TTC Praha, těžko lze očekávat, že bude místo toho odbíhat do recepce dělat rezervace, protože za omny žáky zodpovídá a jeho úkolem je je něco naučit a tedy s nimi aktivně pracovat na hale, což opravdu nejde z recepce.

Stav sprch je dán tím, že jej využívá cca 5 až 10% návštěvníků a herna je v proluce, v které se bude stavět. Jestliže vydělává zhruba na nájem a energie, nelze očekávat nějaké extra investice do sprch, je-li nájemní smlouva vždy na 6 měsíců. I to, že tu vůbec sprcha je, je zásluha hráčů TTC Praha, z jejichž peněz byla vybudována.

Dalším faktem je, že ty stoly, s kterými byly návštěvnice spokojeny, byly také koupeny za peníze hráčů TTC Praha, protože herna na ně nevydělá, ani na jejich obnovu. Na jekékoli vylepšení v herně, jako bylo nedávno položení linolea, dání síťoviny na bílé zdi a i dokoupení ohrádek, se skládají hráči TTC Praha. Takže všichni hráči veřejnost jsou i pří této ceně, která s ejim může zdát vysoká, dotováni časem obsluhy, která zde sedí buď úplně zadarmo nebo za symbolickou odměnu. Proto si myslím, že je elementární slušnost nepřidělávat obsluze zbytečnou práci a nechovat se v herně jako „prase“ a uklízet si po sobě. Protože věnovat se kolem sedmi hodin denně dobrovolným aktivitám, není opravdu jednoduché, zvlášť, když mi do důchodu chybí ještě cca deset let, taskže se musím také něčím živit, což prací v recepci rozhodně není.

Díky těmto některým návštěvníkům také stále více zvažujeme přejít na plně klubový režim, protože ti, kdo jsou členy klubu, mají k vybavení lepší vztah, než návštěvníci, kteří si přijdou zahrát jednou nebo dvakrát za rok a nemají ke stolnímu tenisu žádný pořádný vztah a mají představu, že dostaneou nejlepší služby pokud možno úplně zadarmo. Ale uchází jim, že pro veřejnost je otevřeno proto, aby se zlevnil provoz členům TTC Praha a ne proto, aby TTC Praha ještě veřejnost dotovalo.

Ještě malá poznánka na okraj. Já v té době trénoval s kolegou na stole č. 5, který je úplně na druhém konci herny. Přesto až sem jsem ty zákaznice občas zaslechl. Připadá mi, že pro ně je pingpong spíš estráda, než sport a nedovedu si představit, že by hrály  a takto se hlučně chovaly v hale, kdyby se tam hrálo utkání pražského přeboru. Hráči B a C týmu v 4. a 5. třídě jsou občas naštvani při daleko tižším, ale přesto hlučném chování hráčů, protože je ruší a nemohou se soustředit na hru. Takže myslím, že žádný z hráčů TTC Praha, kterým herna vděčí za to, že vůbec ještě funguje a že funguje aspoň na nějaké úrovni, to že se rozhodly už nepřijít, určitě vadit nebude.


Sdílet na Facebooku



Zpět


Provozuje TJ Stolní tenis Praha z.s.
Vytvořil MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008 - 2015
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je pátek
19.04.2024

Rezervujte zde

Petr Barcal - realitní makléř

Na provoz tohoto sportoviště přispévá hl. m. Praha