Nabídka






Má cenu pokračovat?

Míla

25.10.2011

Výzvy

Přečteno: 4207


Během tohoto a příštího týdne se musíme rozhodnout, zda bude herna stolního tenisu v Karlíně pokračovat v provozu nebo ne. Silný pokles zájmu o hru stolního tenisu ukazuje na ukončení provozu.


Když byl provoz herny stolního tenisu v Karlíně o prázdninách ztrátový, přikládali jsme to počasí a tomu, že lidé jsou na dovolených. Provoz byl o prázdninách zhruba o polovinu slabší než loni, takže se herna zadlužila s tím, že od října, až začne sezóna, začneme tyto dluhy splácet. Bohužel návštěvnost veřejnosti za říjen je zatím slabší než byla o prázdninách. Tento další pokles vyrovnává klub TTC Praha, který začal hrát soutěže. Ale i na tréninky mládeže chodí v letošním školním roce méně dětí a to zhruba čtvrtina, takže i zde poklesly tržby. Bilance měsíce září je další zadlužování a stejně vypadá i říjen.

V následujících dvou týdnech rozhodnou o bytí a nebytí herny stolního tenisu návštěvníci. Pokud stoupnou tržby aspoň na dvojnásobek, má herna šanci přežít. Bilance minulého týdne, bez pravidelných hodin TTC Praha totiž je v pondělí 1 hodina/stůl, úterý 2 hodina /stůl, středa výjimečně 11 hodina/stůl + turnaj (z toho ale 8 hodin/stůl jedna organizovaná skupiny), čtvrtek nikdo, pátek 2 hodiny/stůl. V sobotu bylo na turnaji pouze sedm hráčů a hrála se pouze jediná kategorie.

Přestože má herna nyní hodně snížený nájem, potřebuje vydělat na nájem a energie, jejichž spotřeba je v zimě velká, měsíčně nejméně 30.000,-- Kč. S ohledem na to, že loni jsme v zimě tržili přes 45.000,-- Kč, mysleli jsme, že to je reálné. Herna totiž nyní musí vydělat i na splácení dluhů za prázdniny a za zrealizovanou obnovu stolů a sítěk.

Je tedy zájem o stolní tenis, ale pouze je časově posunutý a nebo zájem skončil a má skončit i herna?

Sdílet na Facebooku



Zpět


Provozuje TJ Stolní tenis Praha z.s.
Vytvořil MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008 - 2015
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024

Rezervujte zde

Petr Barcal - realitní makléř

Na provoz tohoto sportoviště přispévá hl. m. Praha