Nabídka






Ples stolních tenistů – pokračujeme v budování tradice

Míla

18.3.2018

Reportáže

Přečteno: 2435


Kolem osmdesáti spokojených návštěvníků měl včerejší Ples stolních tenistů, který proběhl včera v Ďáblicích.


Centrum Ďáblice – sokolovna hostilo včera už druhý Ples stolních tenistů, pořádaný TJ Stolní tenis Praha a TTC Praha – KST ve spolupráci s kulturní komisí Městské části Praha - Ďáblice. Nad plesem měla záštitu Městská část Praha 8 a Pražský svaz stolního tenisu.

 

 

„Lidí se sešlo více než loni, ale stovku jsme nepokořili“, konstatovali organizátoři akce. „Hlavní ale je, že se jim na akci líbilo a byli spokojení a těší se na příští ročník.“

 

 

Každá akce má svá pozitiva i negativa. Pozitiva jsou proto, abychom je rozvíjeli a negativa proto, abychom je analyzovali, poučili se z nich a snažili je odstranit. Mezi pozitiva určitě patří stoupající návštěvnost, na které měli velkou zásluhu fanoušci kapely Splašená kráva, kterých na ples dorazilo hodně.

 

 

Dalším pozitivem byla větší účast místních lidí z Ďáblic, jejichž počet se přibližně zdvojnásobil. Jsme velmi vděčni, že letos navštívili náš ples místostarosta Ďáblic ing. Mgr. Martin Tumpach, radní Tatjana Dohnalová a zastupitelé Mgr. Markéta Bouzková a ing. Pavel Niebauer. Paní Dohnalová a pan Niebauer navíc ještě přivedli na ples své přátele.

 

 

Hosté si chválili i kapelu. Kombinace kapel Byzoni a Splašená kráva sklidila úspěch. Obě kapely dosáhly obsáhnout poměrně široký žánr repertoáru.

 

 

Lépe vyřešena byla tombola, v níž bylo letos 179 cen. Z toho 37 hlavních cen se losovalo v rámci programu na podiu v přestávkách mezi jednotlivými hudebními bloky. Ostatní ceny se losovaly na baru a výsledky losování byly postupně vyvěšovány na baru, kam si účastníci pro plesu chodili kontrolovat své losy a vyzvedávat ceny.

 

 

 

V čem byly letos rezervy? Přěstože šlo o Ples stolních tenistů, bylo na něm hráčů tohoto sportu velmi málo. Na to si postesklo zejména několik hráčů spolupořádajícího oddílu TTC Praha. Zatímco domácí oddíl zaplnil tři stoly, z jiných oddílů zde byly zastoupeni pouze tři hráči (z toho jeden v roli pořadatele).

 

 

Nepodařilo se zajistit VIP hosta na živý rozhovor, u nahraného rozhovoru s Jaroslavem Staňkem byly nakonec technické problémy a rozhovoru byla přehrána pouze polovina, protože byla špatná srozumitelnost. To bylo dáno částečně tím, že reprodukovaný rozhovor je divácky méně zajímavý než živý rozhovor a navíc byli stolní tenisté, které by mohl zajímat, v menšině. Srozumitelnost tedy ještě navíc snižovalo to, že větší část návštěvníků se při rozhovoru mezi sebou bavila a tím vpodstatě rušila ty, kteří by chtěli rozhovor poslouchat, čímnž se snížila jeho srozumitelnost. Škoda, že se letos nenašel žádný známý stolní tenista, který by byl ochoten tento svůj sport na plesu propagovat. Zastoupení zde letos neměl ani Pražský svaz stolního tenisu, takže nakonec byly jedinými body programu tanec a tombola. Jak se ale ukázalo, nakonec to většině účastníků plesu nevadilo.

 

 

Z cen v tombole byl největší zájem o ceny dodané firmou STENMARKETING, které se losovaly až na závěr plesu před posledním hudebním blokem. Z cen, které dodal do tomboly Pražský svaz stolního tenisu sklidily největší úspěch stolní kalendáře. Část příliš odborných cen naopak zůstala po plesu na stolech a jejich výherci si je z plesu neodnesli. Část si jich ale rozebrali organizátoři a část využije pořádající oddíl. Část cen dodal i mediální partner plesu Magazín eKamarád, respektive jeho provozovatel Internet mládeži, z.s. Dalším mediálním partnerem plesu byl FB profil Ďáblice.EU.

 

 

Problémem Plesu stolních tenistů je a bude termín. Plesová sezóna totiž plně spadá do sezóny stolního tenisu. Loňský ples vyšel do ligového víkendu a přesto bylo na plesu více hráčů než letos, kdy byl ale ples v kolizi s termínem bodovacího turnaje mládeže, takže nám bylo jasné, že budeme muset oželit účast některých trenérů. Nabízí se otázka, zda má smysl se při tak malé účasti hráčů stolního tenisu ohlížet na „vhodný“ termín plesu, protože přítomni byli hráči nižších soutěží, které se o víkendech nehrají. Byli bychom rádi za zpětnou vazbu z oddílů stolního tenisu, abychom věděli, jakou cestou se ubírat v třetím ročníku.

 

 

Doplňkovým programem plesu byla výstavka fotografií, která měla tři části. První část byla věnována loňskému plesu, druhá nejrozsáhlejší část se věnovala 3. ročníku turnajů pro děti a mládež okresní a rekreační úrovně Velká cena CST Ďáblice a třetí část se věnovala akcím pořádaným pro děti spolkem Ďáblové Praha. Zde se opět nabízí otázka efektivity úsilí přípravy takovéto výstavky, kde bylo 84 fotografií z turnajů VC CST Ďáblice, na nichž se prostřídalo poměrně velké množství hráčů - dětí. Nikdo z nich ani z jejich rodičů ale výstavku neviděl. Bohužel na plesu neměli vůbec zastoupení rodiče oddílu mládeže.

 

 

Otázkou pro 3. ročník je, zda ples dělat co nejuniversálnější s prioritami hlavně na tanec a minimálním nebo žádným programem zaměřeným na stolní tenis (což byl stav do kterého to „sklouzlo“ letos) a nebo počítat se zájmem stolních tenistů, kteří budou chtít akci podpořit a ukázat sílu hráčů tohoto sportu a pokračovat v osvětě a propagaci, k čemuž ale potřebujeme mít na plese přítomnu vždy alespoň jednu osobnost tohoto sportu. Proto budeme rádi za jakoukoli zpětnou vazbu z kruhů stolních tenistů.

 

 

Ze zpětné vazby mezi přítomnými a to jak hráči stolního tenisu, kteří byli v menšině, tak některými zástupci Ďáblic, ale i zástupci kapely usuzujeme, že uspořádat ples opět za rok, smysl má. Přítomným se líbil. Jediné, co zatím nevíme, je jakým směrem ples posouvat programově. Zda budeme schopni docílit, aby se to, že jde o ples stolních tenistů, poznalo nejenom z názvu, ale i z programu plesu. TTC Praha není tak velký oddíl, aby byl schopen toto zajistit bez pomoci jiných oddílů, které ve svých řádách stolnětenisové osobnosti mají.

 

Závěrem bych chtěl poděkoval spolupořadatelům Blance Bělohlávkové, Václavu Zahradníkovi a Petru Teuchmannovi, bez jejichž nezištné a obětavé pomoci by se tato akce neuskutečnila.

 

Článek s fotografiemi z plesu a později odkazem na fotoalbum najdete na http://www.centrumdablice.cz/clanek.php?id=142.


Sdílet na Facebooku



Zpět


Provozuje TJ Stolní tenis Praha z.s.
Vytvořil MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008 - 2015
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je úterý
16.04.2024

Rezervujte zde

Petr Barcal - realitní makléř

Na provoz tohoto sportoviště přispévá hl. m. Praha